Tänään on 22.03.2019 22:21 ja nimipäiviään viettävät: Vihtori, Viktor ja Viktoria. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Pippurimylly:

Omenainen juustokeitto

Julkaistu: · Päivitetty:

Ennen kuin syksy tästä nyt vallan talveksi taipuu, olisi syytä postata tämä syyssoppa. Jos joku vielä miettii, mihin tunkisi osan omenapuun antimista, niin tässä olisi yksi vaihtoehto. Itse tein tätä soppaa silloin, kun koetin päästä eroon meille lahjoitetuista ompuista - niitä oli nimittäin paljon. Resepti on Ruokatorstaista repäisty, ja minä taisin viskata sekaan useampiakin pikkuomppuja.. Tässä kuitenkin resepti alkuperäismuodossaan.     2 isoa, hapanta omenaa 1 keltainen paprika 1 sipuli 1 tl currya öljyä 6 dl vettä 1 kasvisliemikuutio (tai fondia) 2 dl ruokakermaa 1 ps (150 g) sinihomejuustomurua 2 rkl vehnäjauhoja noin 1/2 dl kylmää vettä (suolaa) mustapippuria Tarjoiluun: krutonkeja Poista paprikasta siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna sipuli. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää ainekset sekä curry kattilaan. Paista sekoitellen vähän aikaa ja lisää sitten vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää ruokakerma ja juusto ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut keittoon. Sekoita vehnäjauhot puoleen desiin kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana keittoon samalla sekoittaen. Anna keiton kiehua, kunnes se sakenee. Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Rouhi keittoon mustapippuria.

Avainsanat: öljy vesi vehnäjauho vaihtoehto tässä tarjoilu talvi syksy suola soppa sipuli siemen sekoittaen ruokakerma resepti päästä postata paprika omenainen omena mustapippuri minä minuutti maku kylmä kuutioida kuumenna kuori kiehua keltainen keitto kattila juusto hienontaa dl curry anna aines


blogivirta.fi