Tänään on 20.07.2019 00:30 ja nimipäiviään viettävät: Marketta, Maarit, Reetta, Reeta, Maaret, Margareeta, Margareta, Margit, Marit, Greta ja Gretel. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Mamman Unelma:

Runebergia ja Ystävänpäivää

Julkaistu: · Päivitetty:

Pitää muutama kuva laittaa leivonnaisista. Paljon muutakin on tullut tehtyä, mutta ei n iitä tule kuvattua. Voi harmin paikka kun ei tahdo oikein löytyä aikaa erikoisiin tekemisiin, kyllä nuo 4 lasta vie ajan. Mutta nyt on 4v synttärit tulossa ja sinne ois toiveena joku dinokakku. Meinasin myös tehdä koristeltuja dinopikkuleipiä, tilasin jo muotit Confetista. Meinasin myös tehdä niitä Popseja , joita mansikkamäen ebe on monenlaisiakin tehnyt.   Runebergin tortut -> ohje Iisalmen Sanomista, jo sittemmin katosi, mutta eipä ollut uusinnan arvoinen. Kauhean rasvaisia ja  jotenkin köttöstä. Mutta syötyä tuli.       Kaveri oli tulossa Ystävänpäivänä käymään. Minulla ei ollut mitään tarjottavaa eikä oikein mitään aineksiakaan. kaapista löytyi yksi kondensoitu maitopurkki, ehdin just ja just sen keittää kuorrutteeksi. Kakku on mutakakkua jonka ohjeen kaikki varmaan tietää, vaan olipa sitten äkkimakeeta koko kakku. Lapse t tykkäsi :)       Hyvä arkileivän ohje löytyi Elovena Ruislese laatikon kyljestä, nam....   Ruislese leipäset 4 dl vettä 2 dl ruisleseitä 1 pss kuivahiivaa 3/4 tl suolaa 2 rkl sokeria 1/2 dl rypsiöljyä 6 dl vehnäjauhoja Sekoita kuivahiiva leseisiin ja lisää kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sitten muut ainekset ja sekoita kunnolla. Taikina jää löysäksi. Jaa pellille kahden lusikan avulla kekoja ja taputtele ne jauhotetuin käsin leipäsiksi. Anna kohota liinan alla peitettynä puolisen tuntia. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.    

Avainsanat: ystävänpäivä voi vesi tunti tuli torttu toive tilata tietää keittää kaveri kauhea kakku kaappi jää elovena dl anna aines synttärit suola sokeri rypsiöljy runeberg ruislese pss pitää pelti paikka ohje muutama muut minuutti löytyä liina lasta laittaa laatikko kädenlämpöinen kuvata kuva kuivahiiva koko taikina tahdo syötyä


blogivirta.fi