Tänään on 26.04.2019 11:00 ja nimipäiviään viettävät: Terttu, Teresa, Teresia ja Terese. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Kinderjuustokakkua gluteenittomana ja ilman liivatetta

Julkaistu: · Päivitetty:

Tyttö täytti vajaa kuukausi sitten 18 ja halusi juhlistaa tätä kavereidensa kanssa. Muuten neiti hoiti tarjottavat itse, mutta kakun lupasin minä tehdä. Toiveena oli gluteeniton kinderjuustokakku. Tein kakun Tarun Taikakakut-blogin ohjetta soveltaen. Jätin kakusta liivatteet pois, sillä kuvittelin, että kakkua olisi jäänyt sen verran, että olisi voinut pyytää miehen siskon seuraavana päivänä kahville. Kakku katosi kuitenkin niin hyvin, ettei siitä jäänyt enää muille tarjottavaksi. Pienen palan sain kakkua maistaa ja aika makeaahan tämä oli. Pienen palan kyllä söi mielellään, mutta ei kyllä yhtään enempää. Mutta makeudesta huolimatta hyvää oli! Ehkä täytteestä olisi tullut kuohkeampi liivaatteen kanssa tehtynä, mutta ei tuo koostumus huono ollut. Kindermunia ei kaupoista löytynyt, joten koristelu piti hoitaa sitten toisin. Lähinnä siis heittelin kakun päälle vähän kaikenlaista mitä sattui löytymään.  Kiitos taas Taru hyvästä ohjeesta! ♥  Kinderjuustokakku   (ilman liivatetta + gluteeniton) Pohja: 200 g gluteenittomia täytekeksejä 55-60 g voita Suklaatäyte: 2 dl vispikermaa 250 g Mascarpone-tuorejuustoa 75 g tummaa suklaata 75 g maitosuklaata 1 tl vaniljasokeria Valkosuklaatäyte : 2 dl vispikermaa 250 g Mascarpone-tuorejuustoa 150 g valkosuklaata 1 tl vaniljasokeria Suklaaganache: 1 dl kuohukermaa 150 g maitosuklaata 50 g tummaa suklaata   Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimurskan joukkoon. Painele seos 22cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.   Tee ensin suklaatäyte. Sulata tumma ja maitosuklaa mikrossa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen koostumus pehmeäksi. Lisää mascarponen joukkoon sulatetut suklaat ja vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita kermavaahto varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Anna hyytyä sen aikaa, kun teet toisen täytteen. Tee valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin suklaatäytekin.    Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.   Hienonna ganachen suklaat ja nosta (teräs)kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon ja anna seoksen seistä hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos suklaa ei tahdo sulaa, voit pitää teräskulhoa hetken liedellä jälkilämmöllä. Varo ettei suklaa pala! Jos ganache tuntuu puolestaan kovin juoksevalta, anna sen jäähtyä hetki. Kaada sitten varovasti kakun päälle ja levitä ensin ganachea koko kakun päälle ja sitten vasta anna valua reunojen yli.    Koristele kakku esim. Kindermunilla- ja/tai patukoilla sekä kekseillä.

Avainsanat: juhlistaa irtopohjavuoaka huono hoitaa hienontaa hetki gluteeniton dl blogi anna aika sekoittaa sekaisin pyytää pohja pitää pinta pieni ohje neiti mitä minä mikro mascarpone maitosuklaa maistaa lämmittää kuvitella kuuma kuukausi kuohukerma kuhlo koristelu koristella koostumus valkosuklaa suklaa ruoka makeat leivonnaiset leivonta kakut juustokakut foodlover vuoka vaniljasokeri täyte voi vispikerma varovainen koko kermavaahto kerma keksi kaveri kauppa kattila kakku kahville jääkaappi tyttö tuorejuusto tunti tumma toive teet tee taru tahdo sulata sulaa sisko seos


blogivirta.fi