Tänään on 22.04.2019 07:49 ja nimipäiväänsä viettää: Alina. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Keittokirjanen:

Parmesaanikana (Chicken parmesan)

Julkaistu: · Päivitetty:

Ensimmäinen kerta, kun tein parmesaanikanaa, ja tällä  Cafe Delites -sivuston ohjeella tuli todella mureaa ja maukasta. Ohjeesta tulee kuudelle. 6 kpl broilerin rintafilettä/fileepihviä 1 dl oliiviöljyä paistamiseen Marinadi: 2 kananmunaa 2 valkosipulinkynttä 2 rkl hienonnettua persiljaa 1 tl suolaa mustapippuria Kastike: 1 rkl oliiviöljyä 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi 500g paseerattua tomaattia 1 tl suolaa kuivattuja yrttejä, esim. timjami, basilika mustapippuria Leivitykseen: 2 dl panko- tai korppujauhoa 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna Päälle: 250 g mozzarellajuustoa viipaloituna parmesaanijuustoa raastettuna Tuoretta persiljaa tai basilikaa hienonnettuna Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Laita ensin kana marinoitumaan. Sekoita laakeassa astiassa kananmuna, hienonnettu valkosipuli ja persilja sekä suola ja mustapippuri. Kääntele broilerin fileet marinadissa ja anna maustua huoneenlämmössä 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia kasarissa öljyssä muutaman minuutin ajan, lisää valkosipuli ja paista puolisen minuuttia. Lisää kasariin paseerattu tomaatti ja mausteet ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Sekoita lautasella panko- tai korppujauhot ja raastettu parmesaani. Nosta broilerin fileet marinadista ja kääntele leivitysseoksessa. Paista öljyssä laakeassa pannussa nelisen minuuttia/puoli. Voitele uunivuoka. Aseta paistetut fileet vuokaan vieretysten ja jaa päälle tomaattikastike. Laita jokaisen fileen päälle 2-3 mozzarellajuustoviipaletta ja raastettua parmesaanijuustoa (noin 2 rkl/filee). Ripottele päälle hienonnettuja yrttejä. Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kana on kypsää.  Meillä parmesaanikana tarjottiin tagliatelle pastan kanssa.

Avainsanat: parmesaanikana italialainen chicken parmesan broileri öljy yrtti vuoka voitele valkosipulinkynsi valkosipuli uunivuoka uuni tuli tomaattikastike tomaatti timjami tee tarjota suola sivusto sipuli raastaa persilja pasta parmesaani pannu paistaa oliiviöljy ohje muutama mustapippuri minuutti maustua mauste maukas lämmittää lautanen kypsä kiehua kastike kananmuna kana huoneenlämpö hienonnettu hienontaa file dl café basilika astia aseta anna


blogivirta.fi