Tänään on 20.04.2019 23:21 ja nimipäiviään viettävät: Lauha ja Arla. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sillä sipuli:

Hitaat ribsit Jouni Toivasen tapaan

Julkaistu: · Päivitetty:

Kevään ensimmäisen grillauksen raaka-aineena toimivat possun ribsit. Resepti löytyi Soppa365 sivustolta ja on alunperin huippukokki Jouni Toivasen käsialaa. Ribseistä tuli koko perheen mielestä niin hyviä, että niitä on eri lisukkeilla tehty jo parikin kertaa. Ensimmäisellä kerralla lautaselta löytyi grillattuja perunoita ja kasviksia. Toisella kertaa ribsien kanssa tarjottiin colaporkkanoita, joiden maku ei kyllä riemastuttanut meistä ketään.  Ribsien maustaminen ja valmistus vievät aikaa, joskin ennemminkin odottelun omaisesti  kuin aktiivista kokkailua vaatien. Lämmin suositus näille ribseille!  RIBSIT KEITTÄMÄLLÄ JA GRILLAAMALLA 1 kg possun ribsejä mausteseos  2 valkosipulinkynttä  1 rkl suolaa  1 rkl ruokosokeria  hiukan chilijauhetta  1 tl savupaprikajauhetta  1/4 tl mustapippuria myllystä haudutus-/grillauskastike 3 dl kolajuomaa 5 dl omenamehua Aloita tekemällä mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet mortteliin. Lisää muut aineet. Leikkaa ribsit kattilaan mahtuviksi paloiksi, vaikka kolmen-neljän luun mittaisiksi. Hiero mausteseos ribsien päälle. Laita maustetut lihat kattilaan ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia, voivat olla myös pidempään vaikka yön yli.  Marinoinnin jälkeen, kaada kola ja omenamehu kattilaan. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2-3 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keittele lientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin 1 dl. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa maksimissaan 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Sivele ribsit kastikkeella vielä grillauksen lopuksi.

Avainsanat: grilli *possu viedä valmistus valkosipulinkynsi tunti tuli tarjota suositus suola sivusto ruokosokeri resepti raaka possu peruna perhe pari pala omenamehu mylly muut kattila kasviksia kastike kansi jääkaappi jouni hienontaa dl chilijauhe anna aine mustapippuri minuutti mieto maustua mausteseos maku maksimi lämpö lämmin liha liemi käsiala kuori koko kg kevät


blogivirta.fi