Tänään on 25.05.2019 18:31 ja nimipäiviään viettävät: Urpo ja Urban. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sillä sipuli:

Avokado-artisokka-fenkolisalaatti

Julkaistu: · Päivitetty:

Tämä salaatti on todella helppo ja nopeatekoinen. Maut ja tekstuurit käyvät hienosti yksiin toisiaan täydentäen. Kermaisen pehmeä avokado, rapsakka ja raikas fenkoli sekä pehmeät, omaa erityistä makuaan tuovat artisokansydämet muodostavat yhdessä oman salaattimakumaailmansa.  (Sulkuihin pitää kirjoittaa että minähän en edes pidä säilötyistä artisokansydämistä, mutta tähän ne kävivät hienosti). Ainakin meidän keittiössämme uudet salaatti-ideat ovat tervetullutta vaihtelua ja sitä tämä salaatti todella toi. Ohje on Jonna Vormalan Jäävuoren huippu-salaattikirjasta , josta on meidän keittiöömme poimittu jo monen monta ideaa ja makuyhdistelmää kirjan kolmivuotisen historian aikana. Tämä salaatti tarjottiin osana vappubrunssia .  AVOKADO-ARTISOKKA-FENKOLISALAATTI 200 g artisokansydämiä 2-3 avokadoa 1 iso fenkoli 3 rkl sitruunamehua 3 rkl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa 1/8 tl mustapippuria 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna Valuta artisokansydämet lävikössä. Puolita ne.  Halkaise avokadot, poista kivi. Kuori puolikkaat. Pilko avokado suupaloiksi.  Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi.  Hienonna persilja. Kokoa vadille tai lautasille.  Pirskottele päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Rouskauta myös suolaa ja pippuria. Viimeistele persiljalla. 

Avainsanat: salaatti nopeasti keittokirja kasvisruoka brunssi *avokado tarjota suola sitruunamehu raikas pitää pippuri persilja pehmeä oliiviöljy ohje mustapippuri muodostaa maku lehtipersilja kuori kivi kirjoittaa kirja jonna iso idea huippu historia hienonnettu hienontaa helppo fenkoli erityinen dl avokado artisokka 1/4


blogivirta.fi