Tänään on 22.05.2019 03:36 ja nimipäiviään viettävät: Hemminki, Hemmo ja Hemming. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Överikakkua suklaa-mansikkarahkatäytteellä ♥

Julkaistu: · Päivitetty:

Meidän juniori täytti huhtikuussa 8 vuotta! Kaverisynttärit vietettiin Seinäjoella Tuuri Sport-hallissa ihan vaan ostoeväin, mutta sukulaisille jaksoin sentään jotain leipoakin.  Kovasti yritin kysellä millaisen kakun poika haluaa, mutta koska en koskaan saanut kunnon vastausta, tein sitten kakun ihan oman pääni mukaan. Ja hyvin tämä kelpasi. Olen jo pitkään halunnut tehdä kunnon överikakun ja nyt siihen sitten oli vihdoin tilaisuus.  Kakun päälle ostin valmiita donitseja ja macaronseja, tein pienen nokon suklaaganachea ja kaivoin kaapista karkkeja. Kakussa oli viiden munan kaakaopohja, välissä suklaavaahto ja mansikkarahkatäyte. Päällä ihan vaan kerma. Överikakku 5 munaa sokeria vehnäjauhoja perunajauhoja kaakaojauhetta ½ tl leivinjauhetta Kostutus: Sprite Mansikkarahkatäyte : 1 prk maustettua rahkaa, makea mansikka 3 dl vispikermaa 4-5 rkl mansikkatomusokeria 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta Suklaatäyte: 2½ dl vispikermaa 125 g mascarponea 100-125 g maitosuklaata Päälle : 3-4 dl vispikermaa maun mukaan tomusokeria 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta tippa sinistä väriä Suklaaganache: n. 60 g maitosuklaata n. 0,3-0,4 dl kuohukermaa Koristeeksi: karkkeja donitseja  tikkari macarons-leivoksia   V almista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele (ja jauhota) pyöreä vuoka (halk. n. 20cm). Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro  munien paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.   Punnitse jauhoja, perunajauhoja ja kaakaojauhetta yhteensä saman verran, kuin sokeriakin. Vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauheen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin.    Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Nykyään en enää tutki kakkupohjien kypsyyttä tikulla, vaan kun kakku alkaa irrota vuoan reunasta, on kakku kypsä. Mutta tikkutesti toimii kyllä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.    Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi eri kulhossa, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto joukkoon.    Vatkaa mansikkatäytettä varten kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää rahka, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa tasaiseksi, hyväksi vaahdoksi.   Leikkaa kakkupohja neljään osaan.  Kokoa kakku kelmutettuun vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle reunavuoan tai sopivan kokoisen irtopohjavuoan reunan sisään. Nosta päällimmäinen levy vuokaan/alustalle ja kostuta. Levitä päälle puolet mansikkatäytteestä. Nosta päälle kakkulevy, kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja levitä päälle loput mansikkatäytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.   Mittaa kuorrutetta varten kerma, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe kulhoon. Jos haluat värjätä kerman, lisää myös tippa pastaväriä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kerma tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku kylmään.   Jos haluat laittaa kermakakun päälle suklaaganachea, anna kakun jäähtyä kunnolla kuorruttamisen jälkeen. Tee sitten ganache.  Hienonna suklaa ja nosta (teräs)kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon ja anna seoksen seistä hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos suklaa ei tahdo sulaa, voit pitää teräskulhoa hetken liedellä jälkilämmöllä. Varo ettei suklaa pala! Jos ganache tuntuu puolestaan kovin juoksevalta, anna sen jäähtyä hetki. Kaada sitten varovasti haluamaasi kohtaan kakun reunaan niin, että osa valuu kakun reunaa pitkin alas. Tämä määrä ganachea piisaa vaan pieneen kohtaan koristeeksi. Huom! Liian kuuma suklaa sulattaa kerman ja liian kylmä ganache ei valu/leviä kauniisti.   Koristele kakku haluamallasi tavalla.  Olihan synttäreillä tarjolla paljon muutakin, mutta palataan niihin toisella kertaa. 

Avainsanat: makeat leivonnaiset leivonta kakut foodlover vuoka vuoaka voitele vispikerma viimeinen varovainen vaniljakreemijauhe v uuni tuorejuusto tomusokeri tippa tilaisuus tee tarjota taikina tahdo synttäri sulattaa sulata sulaa sukulainen suklaa sport sokeri sininen siivilöidä seos sekoittaa sekoittaen sekaisin seinäjoki reuna rahka kaakaojauhe kuhlo kulho koristella koriste kermavaahto kerma kelmu kaunis kattila karkki kakku kakkupohja kaivaa kaappi mansikka makea maitosuklaa lämmittää levy leivinjauhe laittaa kypsä kylmä kuuma kuohukerma kuohkea paloitella paino neljä muna minuutti mikro maustaa pää päivä pyöreä punnita poika pohja pitää pieni perunajauho täytekakut ruoka jääkaappi jää juniori jauhot irtopohjavuoaka huhtikuu hienontaa hetki halli dl anna


blogivirta.fi