Tänään on 25.05.2019 22:48 ja nimipäiviään viettävät: Urpo ja Urban. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sillä sipuli:

Munakoisosalaatti za'atarilla ja halloumilla

Julkaistu: · Päivitetty:

Pidempään blogia seuranneet ovat varmasti huomanneet munakoisofaniuteni . Monipuolisesti hyvin erilaisiin ruokiin taipuvaa kasvista löytyy melkein aina jääkaapistamme valmiina mössööntymään, pilkkoontumaan tai puolittumaan.  Kun taannoin sain työtiimini ilokseni meille illalliselle , päätin heti että teen jotain myös munakoisosta. Yksi tiimimme jäsenistä meinaten on tuumaillut, ettei ole onnistunut kasviksen kanssa kotikeittiössä. Selaillessani pikkusyötäviä aterian alkuun Kokit ja Potit Hannelen "Suupaloja"-kirjasta silmäni nauliintuivat munakoisokääröihin, jonka sisältä löytyi suolaista halloumia, uunikuivattuja tomaatteja, pinjansiemeniä ja valkosipulia sekä z'atar-mausteseosta. Päädyin tekemään näitä yhtenä ruokalajina ja ne saivatkin osakseen paljon kiitosta. Vappubrunssille mietin aluksi tekeväni samanmoisia, mutta sitten päätinkin unohtaa käärimisen kokonaan. Koostin samat elementit salaatiksi ja hienosti toimi niinkin! Tomaattien parituntisen uunituksen tosin vaihdoin purkista nostettaviin aurinkokuivattuihin tomaatteihin.  Aloita kokkailu valkosipulisesta toum-tahnasta (joka meillä ei kyllä tahnoittunut, mutta toimi kuitenkin hyvin mausteöljynäkin) ja za'atar-mausteseoksen teosta. Näistä jää hiukan ylikin seuraavia kokkailuja varten.  TOUM-TAHNA 2 valkosipulinkynttä murskattuna ½ tl suolaa 1 1/4 dl rypsiöljyä hiukan sitruunamehua Laita suola ja kuoritut valkosipulinkynnet mortteliin. Hienonna tahnaksi. Lisää vähitellen joukkoon öljyä tippa kerrallaan. Tästä pitäisi tulla majoneesimaista seosta. (Meillä ei tullut, mutta sipelin sitten maustettua öljyä munakoisojen pintaan sudilla.) Mausta sitruunamehulla.  ZA'ATAR 1 rkl kuivattua oreganoa 1 rkl sumakkia 1 rkl seesaminsiemeniä ½ tl suolaa Sekoita mausteet keskenään. MUNAKOISOSALAATTI 2 munakoisoa suolaa öljyä paistamiseen toum-tahnaa noin 200 g halloumia  aurinkokuivattuja tomaatteja  6 rkl pinjansiemeniä tuoretta minttua Leikkaa munakoiso ohuiksi, noin puolen sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet työlaudan päälle ja ripsi päälle suolaa. Jätä munakoisot itkemään noin puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen pyyhi pinnalle nousseet pisarat pois talouspaperilla. (Kiireessä itketyksen voi jättää väliin. Se ei ole välttämätöntä, mutta parantaa munakoison rakennetta kun ylimääräinen neste poistuu).  Paista munakoisot pannulla öljyssä muutaman minuutin per puoli. Levitä sudilla toum-tahnaa munakoisojen pinnalle.  Pilko halloumi ja paista siihen kaunis pinta öljytyllä pannulla.  Kokoa salaatti asettelemalla vadille paistetut munakoisoviipaleet, aurinkokuivatut tomaatit ja halloumi. Ripsi päälle pinjansiemeniä, za'atar mausteseosta ja mintunlehtiä. 

Avainsanat: rypsiöljy ruokkia ripsi rakenne päätyä purkki puoli pinta parantaa pannu paistaa oregano seos sentti seesaminsiemen salaatti tippa teko teen talouspaperi tahna suolainen suola sitruunamehu silmä öljy voi valkosipulinkynsi valkosipuli unohtaa tunniksi tomaatti *munakoiso ateria 1/4 munakoiso minttu maustaa mausteseos mauste kuivattu kotikeittiö kirja kaunis jää jättää hienontaa halloumi erilaisiin dl blogi neste muutama


blogivirta.fi