Tänään on 17.06.2019 00:05 ja nimipäiviään viettävät: Urho, Biger ja Börje. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Millamour:

Valkosuklaa-passion juustokakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Superaurinkoista viikonalkua kaikille! Meitsin viikosta on tulossa oikee hulinakiireviikko mutta en anna sen haitata, koska sunnuntaina alkaa ansaittu ja pitkältä tuntuva kesäloma. Pakataan samaisena päivänä oitis matkalaukut ja suunnataan Espanjan lämpöön. Syön tässä iltapalaksi mun tän hetken ihan lemppari välipalaa, herkkupalaa, aamupalaa, hiukopalaa tai oli mikä vaan pala nimittäin rahkaa pensasmustikoilla ja passionhedelmällä. Passionhedelmästä tulikin mieleen jakaa ohje ja kuvat makeen kirpsakasta valkosuklaa-passion juustokakusta, jota päätin kokeilla muutama viikko sitten. Tää on aika nappivalinta myös sellasille, jotka ei tykkää äklömakeista leivonnaisista, koska tää on samalla myös sopivan kirpeetä. Pohja: n. 200 g LU:n Bastogne keksejä (tai kaurakeksejä) 50g voita Täyte: 1 purkki sitruunarahkaa (esim. Valio) 1 purkki tuorejuustoa 2,5 dl vispikermaa 100g valkosuklaata 4 liivatelehteä pikku nokare vaniljatahnaa tai vähän vaniljajauhetta 0,5 dl sokeria Kiille: 6 passionhedelmää 2 dl keltaista hedelmämehua (esim. Innocent mango tai Vitalin passion-banaani) 4 liivatelehteä Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja valmista ensin kakun pohja. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi esimerkiksi minigrip-pussin sisällä. Sekoita sulatettu voi joukkoon kun keksijauhe on valmista ja painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.  Vatkaa kermavaahto ja sekoita mukaan rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljatahna sekä sulatettu valkosuklaa. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja liuota noin kahteen ruokalusikallista kuumaa vettä. Varmista ettei veteen jää paakkuja liivatteista. Kaada lopuksi jäähtynyt liivateseos kermaseoksen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta esimerkiksi veitsellä. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi. Valmista kiille lisäämällä hedelmämehun joukkoon halkaistut ja kaavitut passionhedelmät. Keitä taas vettä noin 2 rkl ja liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä ja kaada sitten mehuseoksen joukkoon. Kaada kiille lopuksi hyytyneen kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi. Mieluiten kyllä yön yli. Itse koristelin kakun mansikoilla ja valkosuklaalla mutta voisin kuvitella, että tähän sopii oman maun mukaan melkein mikä vain. :) Jos koklasitte ohjetta niin kommentoikaa ihmeessä mitä tykkäsitte! 

Avainsanat: esimerkki dl anna aika aamupala 100g kakkupohja jääkaappi jää juustokakku jakaa irtopohjavuoka iltapala espanja kesäloma kermavaahto keltainen keksi kakku kylmä kuvitella kuva koriste kokeilla seos ruokalusikka rahka purkki pohja pinta passion pala pakata ohje muutama mitä mansikka mango lämpö liottaa liivatelehti lemppari leivinpaperi valkosuklaa ruoka leivonta voi vispikerma viikko vesi veitsi vaniljajauhe valmis täyte tässä tuorejuusto tunniksi syödä sulattaa sokeri


blogivirta.fi