Tänään on 23.10.2019 23:20 ja nimipäiviään viettävät: Severi, Severin ja Sren. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
La fille du vent:

Nopea tahmakana

Julkaistu: · Päivitetty:

Mieleni teki useana päivänä aasialaistyylistä ruokaa ja näin jo silmissäni vision tahmaisesta kastikkeesta höyryvän riisikeon päällä. Kun keittokirjoista ei löytynyt sopivaa ideaa, sain inspiraation monella taholla kehutusta ja kohutusta Farangin karamellipossusta sekä sen varianteista eli nopeista karamellikanoista Suolaa ja hunajaa -blogissa ja Masutoaitemu-blogissa . Meidän keittiössä jouduttiin kiljuvasta nälästä johtuen oikomaan mutkia entisestäänkin, eikä kanan annettu marinoitua tai kastiketta keitelty erikseen. En katsonut kellosta aikaa ruokaa tehdessä, mutta olen ihan varma, että kaikkine pilkkomisineen ja purjon kuullottamisineen ruoka oli pöydässä alle 30 minuutissa. Ja lopputulos oli oikein makoisa, sai jopa kehuja. Tässä siis esikuviaan(kin) pikaisempi, arki-iltojen kokkailuihin sopiva versio tahmakanasta. Tahmakana kahdelle: - 1 purjo - loraus oliiviöljyä - 2-3 valkosipulin kynttä - 1 keskivahva punainen chili (siemenineen) - tuoretta inkivääriä raastettuna (n. 2 x 5 cm pala) - 2 kanan rintafilettä kuutiotuna - 1 mehukas appelsiini - 1 rkl kalakastiketta - 1 rkl riisiviinietikkaa - 2 rkl fariinisokeria - 1,5 rkl maizenaa. Halkaise purjo ja pese se huolellisesti juoksevan veden alla. Pilko kuivattu purjo suikaleiksi ja kuullota sitä öljyssä paistinpannulla kymmenisen minuuttia, kunnes se on pehmeää ja makeaa. Purjon kuullottuessa miedolla lämmöllä kuori valkosipuli ja inkivääri. Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja raasta inkivääri. Paista niitä toisessa pannussa öljyssä kuumalla lämmöllä hetki ja lisää sitten kanakuutiot. Kun kana on saanut hieman väriä, purista appelsiinin mehu pannuun. Anna kiehua keskikovalla lämmöllä ja lisää kalakastike, riisiviinietikka ja fariinisokeri. Lisää myös kuullotetut purjot ja anna porista n. 10 minuuttia. Suurusta lopuksi kevyesti maizenalla, niin kastike ei ole liian juoksevaa. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa. Riisi valmistuu kätevästi ohessa, kun sen laittaa kypsymään purjon kuullottuessa.

Avainsanat: laittaa kuuma kuori kuivattu kiehua kello keittiö kehu kastike kana inspiraatio inkivääri idea huolellinen hunaja hetki fariinisokeri chili blogi arki appelsiini anna tässä suola suikale silmä ruoka riisi raastaa pöytä purjo puristaa punainen porista pestä pehmeä pannu oliiviöljy nopea minuutti mieleni mieto mehu makea maizena lämpö lopputulos öljy vision versio varma valmistua valkosipuli


blogivirta.fi