Tänään on 18.06.2019 17:39 ja nimipäiviään viettävät: Tapio ja Ingolf. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Äijäruokaa:

Paistettua turskaa chilillä, inkiväärillä ja limellä

Julkaistu: · Päivitetty:

Pohdiskelin kalatiskin äärellä päivän illallista, kunnes huomasin, että turskapalassa on vielä nahka. Se paistuisi hyvin. Limeä, inkivääriä ja chiliä? Tarvitset Kahdelle 300 g turskaa ½ punainen chili 3 cm inkivääriä ½ lime vastajauhettua mustapippuria suolaa 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita Mausta kala pippurilla ja suolalla. Pirskota limenpuolikkaan mehu kalan päälle. Kuori inkivääri ja leikkaa se julienneksi. Poista chilistä siemenet ja pilko. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää inkivääri ja chili ja paista, kunnes aromit ovat irronneet. Lisää kala pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä viitisen minuuttia – palani oli varsin paksu. Käännä ja paista toiset viisi minuuttia. Tarjoile basmatiriisin kera. Kommentit Kala jäi hiukan suolattomaksi ja ehkä se olisi voinut olla hiukan kypsempää. Korianteri olisi ehkä sopinut lisämausteeksi. Joka tapauksessa hyvää ja kehityskelpoista. Oishikatta 4/5.

Avainsanat: öljy voi tarvita suola sopia siemen rypsiöljy päivä punainen pippuri pannu paksu paistaa nahka mustapippuri minuutti mehu lime kääntää kuumenna kuori korianteri keskilämpö kala inkivääri illallinen chili


blogivirta.fi