Tänään on 18.06.2019 10:03 ja nimipäiviään viettävät: Tapio ja Ingolf. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Äijäruokaa:

Kuhaa paperissa provençelaisittain – Sandre en papillote

Julkaistu: · Päivitetty:

Paperissa kypsentäminen on helppo ja herkullinen tapa valmistaa kalaa ja erilaisia versioita Euroopasta Japaniin tulee tehtyä suhteellisen säännöllisesti. Tämä versio on Alex Mackay n ja Peter Knab in kirjasta Cooking in Provençe . Alkuperäinen resepti käyttää hammasahventa, mutta koska olemme Suomessa, korvasin sen lempikaloihini kuuluvalla kuhalla. Tarvitset Neljälle 4 kuhafileetä 2 isoa sipulia 2 isoa punaista paprikaa 2 kaksi valkosipulin kynttä 1 dl neitsytöljyä 2 dl valko- tai roséviiniä suolaa cayannepippuria 3 isoa oksaa timjamia Kuumenna uuni 180 °C. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat ohuiksi suikeleiksi. Kuori ja silppua valkosipuli hienoksi. Kypsennä sipuli, valkosipuli ja paprika ½ dl öljyssä ja 1 dl viinissä kannen alla, kunnes paprika ja sipuli ovat täysin pehmenneet. Poista kansi ja keitä, kunnes neste on lähes täysin poistunut. Mausta suolalla ja cayannepippurilla ja siirrä syrjään. Leikkaa neljä 30 cm palaa leivinpaperista ja levitä sipulipaprikaseos papereiden alemmalle puoliskolle. Lisää kala ja loput viininistä ja öljystä. Ripottele timjami päälle. Levitä munanvalkuaista harjalla paperin reunalletaita paperin reunat, kunnes paketti on tiivis. Paista uunissa kymmenen minuuttia. Kommentit Tästä tuli keittiöömme vakiovieras. Oishikatta 4/5.

Avainsanat: dl cooking alkuperäinen alex neste neljä minuutti käyttää kuumenna kuori kuha kirja kansi kala japani herkullinen helppo eurooppa ranska öljy versio valmistaa valkosipuli uuni tuli timjami tiivis tarvita tapa suomessa suola sipuli silppu siemen resepti punainen peter paprika paperi palaa paketti


blogivirta.fi