Tänään on 15.07.2019 23:25 ja nimipäiviään viettävät: Rauni, Rauna, Ragnhild, Ragni ja Ragna. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Tuvull:

VARDAGSGOTT...

Julkaistu: · Päivitetty:

Jag har helt förälskat mig i det här med att få en matkasse hemlevererat.  Och hittills har både ingredienserna och recepten varit mer än bra!  Den här veckan har vi ätit vegetarisk hamburgare med coleslaw  som var helt galet god! Glömde ta en bild på det...vi var visst lite hungriga ;).  Men gör gärna om det och bifogar då receptet.  Sedan har vi ätit Nizza-sallad fast med forell istället för tonfisk. Och paprikasoppa som satt som en smäck i min aningen förkylda kropp.  SOPPA PÅ ROSTAD PAPRIKA 4 paprikor 1 morot 1 lök 1 vitlöksklyfta olja 2 msk tomatpuré 6 dl vatten 1 grönsaksbuljong 1 tsk salt svartpeppar persilja crème fraiche  gott bröd Värm ugnen till 225°c Klyfta paprikorna och lägg ut dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Ringla över olivolja och strö över lite salt. Rosta i ugnen ca 1/2 timme.  Skala och skär moroten i tunna skivor. Skär löken i bitar och hacka vitlöken.  Fräs morot, och lök i olja i en kastrull en stund.  Tillsätt tomatpuré och vitlök och fräs ännu ett par minuter.  Tillsätt vatten och buljong.  Låt koka sakta till moroten är mjuk. Blanda i den färdiga paprikan och kör med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.  Servera soppan med persilja och crème fraiche och gott bröd. * NIZZA-SALLAD En liten näve färska bönor 1/2 kg nypotatis 2 ägg ca 300 g forellfilé 1 rödlök  frisésallad kalamata oliver Dressing: 1 dl olivolja 2 msk rödvinsvinäger 1 1/2 msk dijonsenap 1 nypa socker 1 nypa salt svartpeppar Värm ugnen till 160 °c Skölj bönorna och knipsa av fästena. Skrubba nypotatisen (eller skala äldre potatis - ja, självklart - jag vet...)  Koka potatisen klar och bönorna likaså.  Krydda med lite salt och låt svalna. Koka äggen efter smak - lösa eller hårda. Själv gillar jag 6-7 minuters ägg. De är de bästa... Stek forellen i ugn 15-20 minuter eller tills  köttet släpper från skinnet.  Låt fisken svalna och lossa skinnet.  Skiva rödlöken tunt, och dela äggen i klyftor.  Riv frisésalladen, lägg över oliverna och löken.  Dela potatisen i mindre bitar, lägg över bönor  ägghalvor och fiskbitar.  Häll över av såsen.  * n j u t *

Avainsanat: sommar mat vet soppa sedan salt persilja paprika nizza mig mer men kg fast dl dem creme


blogivirta.fi