Tänään on 17.07.2019 16:03 ja nimipäiviään viettävät: Ossi ja Ossian. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Hyvä Suomi-ruoka - arkeen ja juhlaan:

Poronkäristys ja pottuvoi

Julkaistu: · Päivitetty:

Ihastuin pitkään haudutetun poronkäristyksen aitoon, herkulliseen makuun. Jos ruoalla ei ole kiire kannattaa kokeilla pidempää haudutsuaikaa. Haudutusajasta on olemassa monta näkemystä. Kun käristys tehdään paistista voi hyvinkin olla, että 10 minuuttia riittää. Samoin jos liha on todella ohuina lastuina. Kannattaa kuitenkin kokeilla pidempiäkin haudutusaikoja. Reseptien kirjoittaja noudattaa ºC. Poron käristys ( pitkään uunissa haudutettu) 1 kg käristyslihaa 3 rkl rasvaa 2 dl vettä 1 1/2 tl suolaa Sulata rasva padassa. Lisää käristysliha pataan pienissä erissä ja ruskista. Kun koko lihaerä on sulanut ja ruskistunut, lisää vesi ja suola. (Pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla 10-30 minuuttia tai) Hauduta uunissa, 125 asteessa noin 2- 3 tuntia. Tarjoa Pottuvoin kera. Tarjoile pottuvoi lämmitetyille lautasille, muotoile sopiva kolo keskelle ja annostele käristys siihen. Paras lisuke on pakkasen purema puolukkasurvos ja maustekurkut. Pottuvoi 700 g kuorittuja puikulaperunoita 2 rkl voita 2- 3 sipulia 2 dl maitoa 1-2 tl suolaa Laita potut kiehumaan. Hauduta hienonnettu sipuli voissa kypsäksi lisää maito ja kiehauta se. Soseuta kypsät perunat ja lisää sekoittaen sipulinen maito. Mausta suolalla.

Avainsanat: sekoittaen ruskistaa resepti rasva peruna poronkäristys poro pieni pata paras pakkanen oc noudattaa minuutti maito lämpö lisuke liha koko kokeilla kirjoittaja kiehauttaa perinteinen perinneruoka lappi voi vesi uuni tunti suola sulata sipuli riista pottuvoi kg kansi hienonnettu hautua dl annostella anna


blogivirta.fi