Tänään on 24.08.2019 05:55 ja nimipäiviään viettävät: Perttu, Berdel, Bertil ja Berta. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Hyvä Suomi-ruoka - arkeen ja juhlaan:

Sitruuna-salmiakki tiikerikakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Sitruuna-salmiakki tiikerikakku Muita tiikerikakkuja: Hyvä tiikerikakku, Mehevä tiikerikakku, Mariannetiikerikakku , Mokkatiikerikakku n. 20 palaa 200 g leivontamargariinia 2 dl sokeria 3 kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 rkl vaniljasokeria 1 sitruunan raastettu kuori 4 tl sitruunamehua 50 g turkinpippureita 3 rkl kuohukermaa 1 rkl kaakaojauhetta Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu. Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella. Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros. Paista 175-asteisessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä. Reseptin lähde: Yhteishyvä-lehti

Avainsanat: tiikerikakku leivonta kakut kahvikakut voitele vaniljasokeri vaalea vaahto uuni tehosekoitin tee taikina sokeri sitruunamehu sitruuna seos sekoittaen salmiakki resepti pohja pane palaa muutama minuutti mieto mehu margariini lämpö lähde litra leivinjauhe lehti kuori kuohukerma kiehauttaa kerros kerma kananmuna kaakaojauhe kaakao jauhot dl aste


blogivirta.fi