Tänään on 17.08.2019 18:15 ja nimipäiviään viettävät: Verneri, Verner ja Veronika. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Täyttä elämää:

Vegaani mustaherukkakakku

Julkaistu: · Päivitetty:

Vegaanin mustaherukkakakun ohjeen olen aikonut laittaa tänne niin monen monta kertaa viimeisen vuoden aikana, mutta ne tekemäni kakut ovat aina olleet niin kiireellä menossa tarjolle tai muualle etten ole ehtinyt kuvata. Nyt alkaneen kesälomaviikon kunniaksi tein kakun ihan sitä varten että saan viimein ohjeen täme blogiin. Ja tietysti tästä kakusta tuli kaikkien aikojen rumin :D Se johtuu siitä, että käytin ensimmäistä kertaa mascarpone-juuston tyyppistä levitettä ja lisäsin sen vain kerralla seokseen niin kuin kaikki muutkin. Tuo tuote oli kuitenkin niin jämäkkää, ettei se ihan tasaiseksi sekoittunut. Vegegeliä olen laittanut kakkuun nykyisin koko paketin, 4 pussia. Lisäsin määrää kakku kerrallaan. Mutta kerran vaihdoin mustaherukoiden tilalle vadelmahilloa, eikä kakku hyytynyt ollenkaan. Liekö hillossa ollut hillosokeri reagoinut niin, ettei vegegel toiminut? Vegaani mustaherukkakakku Pohja: 1- 1½ pötköä Oreo-keksejä n.50 g maidotonta leivontamargariinia Täyte: 1 prk Alpro Vispi 1 prk Creme like mascarpone (tai esim. Violife Creamy tai Oatly påMACKAN ) 2 tl vaniljasokeria 2-3 dl mustaherukoita sokeria maun mukaan 1 pkt vegegel n. 1½-2 dl vettä  Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita ne ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Tämän tein 22 cm vuokaan. Useimmiten teen 18 cm vuokaan, silloin tulee vähän korkeampi Vaahdota soijavispi ja lisää sekaan jotain tuorejuuston tai mascarponen korviketta. Jos käytät tuota, jota itse käytin tähän kakkuun, pehmitä se ennen lisäämistä. Soseuta mustaherukat ja lisää seokseen. Lisää myös vaniljasokeria ja haluamasi määrä sokeria. Kuumenna vesi ja lisää  sekaan vegegel. Lisää seos massaan koko ajan vatkaten ja kaada kakkuseos keksipohjan päälle. Vegegeliä käyttäessä olen koittanut toimia vähän nopeammin kuin liivatteen kanssa koska vegegel jähmettyy liivatetta joutuisammin. Tämän tavan olen kokeilemalla opetellut. En tiedä onko täsmälleen oikea tapa toimia, mutta aika monta kakkua olen näin tehnyt. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti, irrota vuoasta, koristele ja nauti :) Meillä ei oikein kakunsyöjiä ollut, joten otimme maistelupalan ja vein lopun kakun  Aittatorin kahavilaan, jossa 4H:n kansainvälisyysryhmä pitää tällä viikolla vohvelikahvilaa ja jotain muutakin saattaa välillä olla tarjolla. Torstaina markkinoiden aikaan on kakkukahavila. Kansainvälisyysryhmän nuoret keräävät rahaa ensi kesän ulkomaan reissua varten. Meillä on 3 vanhempaa lasta ollut kv-ryhmässä ja nyt 15-vuotias on mukana tässä uudessa :) ~Hannele~

Avainsanat: resepti lifie leivonta vadelmahillo vaahto ulkomaa täyte tässä tänne tuote tunti tuli teen tapa tarjota sulata sokeri seos ryhmä rasva raha pussi pohja pitää paketti ottaa onko ohje nuori nauttia muutama mascarpone markkinat like leivinpaperi lasta laittaa kuvata kuumenna koristella koko kesä keksi kakku jääkaappi juusto irtopohjavuoaka dl creme blogi anna aika vuotias vuoka vesi vegaani vaniljasokeri


blogivirta.fi