Tänään on 24.07.2019 03:04 ja nimipäiviään viettävät: Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Kristina, Kerstin, Kristel, Kia, Stina ja Tina. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kamomillan konditoria:

Ihana brownie ja jänskiä uutisia!

Julkaistu: · Päivitetty:

Tästä ihanasta browniereseptistä alkaa jänskä juttu! Aion julkaista kaikki Tuulispään leivontakirjan reseptit tämän vuoden aikana blogissa, ja niitä pääsee myöhemmin kätevästi selaamaan Tuulispään leivontakirjan omalta sivulta . Kirja ja sen reseptit ovat olleet ihan kamalan tykättyjä ja kehuttuja. Koska kirjaa ei enää voi ostaa kaupoista, halusin, että kaikki kirjan reseptit ovat jatkossa kenen tahansa löydettävissä ja käytettävissä helposti ja ilmaiseksi. Browniet eli suklaaruudut ovat yksi perinteisimmistä amerikkalaisista leivonnaisista, ja ne ovat löytäneet tiensä meikäläisten keittiöihin jo paljon ennen pikkukakkusia ja whoopieita. Brownie-reseptit voidaan karkeasti jakaa kahdenlaisiin sen mukaan, tuleeko browniesta kakkumaisen huokoinen vai mukavalla tavalla tiivis ja kostea. Tällä reseptillä saat jälkimmäisiä eli todella meheviä brownieita, joiden rakenteen salaisuus piilee pehmeässä tofussa. Tofu ei maistu läpi leivonnaisesta, sillä sokeri, kaakao ja suklaa pitävät siitä huolen. Alunperin tämä resepti tehtiin pieneen uunivuokaan, mutta koska tämä on niin hyvää, päätin julkaista reseptin suoraan uunipellin kokoisena. Olen tehnyt näitä brownieita ihan tosi monta kertaa, koska näitä on ollut tarjolla muun muassa Tuulispään avoimissa ovissa ja erilaisissa tapahtumissa, joissa Tuulispää on ollut mukana. Tarvikkeet: sauva- tai tehosekoitin, siivilä Brownie, pellillinen eli n. 24 palaa 300 g pehmeää eli silken tofua (jos tätä ei ole saatavilla, katso alta soijaton versio) 3 dl kaura- tai soijamaitoa 300 g vegaanista margariinia 6 dl sokeria 2 1/4 dl kaakaojauhetta 1 1/2 tl suolaa 3/4 tl vaniljajauhetta tai 2 rkl vaniljasokeria 9 dl vehnäjauhoja 1 rkl ruokasoodaa 200–250 g vegaanista suklaata Levitä leivinpaperi uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Soseuta tofu ja kauramaito sileäksi sauva- tai tehosekoittimella. (Jos sinulla ei ole sauva- tai tehosekoitinta käytössäsi, soseuta tofu ensin yksinään sähkövatkaimella mahdollisimman sileäksi.) Sulata margariini ja lisää se tofun ja kauramaidon seokseen. Lisää sokeri, kaakaojauhe, suola sekä vaniljajauhe ja sekoita.  Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää ne taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi.  Rouhi suklaa terävällä veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Jos brownien pinta meinaa palaa, peitä se leivinpaperilla. Brownie on valmis, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos suhteellisen puhtaana. Koska brownien on tarkoitus jäädä sisältä meheväksi, vältä liian pitkää paistoaikaa. Anna leivonnaisen vähän jäähtyä ennen sen leikkaamista. Tarjoile sellaisenaan, kaurajäätelöpallon tai kauravaniljakastikkeen kanssa. Säilytä valmis brownie mieluiten jääkaapissa. Pakastaminen: Browniet voi pakastaa. Gluteeniton versio: Käytä taikinaan soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Lisää kaakaojauheen määrä 1 dl:aan. Vaihda vehnäjauhot 2 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa. Soijaton versio: Jos haluat tehdä tämän reseptin soijattomana, käytä 1,5 dl kaura- tai riisimaitoa. Jätä tofu pois ja käytä sen tilalla 1 dl omena- tai päärynäsosetta. Lopputulos ei ole samanlainen kuin tofulla leivottaessa, mutta silti pehmeä ja hyvä. Vinkki: Jos haluat minttubrownieita, lisää taikinan sekaan 1/2 tl piparminttuaromia tai käytä suklaana vegaanista minttusuklaata.

Avainsanat: suklaa soijattomat pähkinättömät mokkapalat ja muut ruudut gluteenittomat voi vinkki resepti puhdas pinta pehmeä pala palaa pakastaa ostaa omena ohje minuutti margariini löytää lopputulos leivinpaperi leikata kulho kostea kirja keskitaso kaura kauppa katso kamala versio veitsi vehnäjauho vegaani vaniljasokeri vaniljajauhe valmis vaalea uunivuoka uunipelti uuni tuulispää tofu tikku tiivis tehosekoitin tarvike tarkoitus tarjota taikina säilyttää kaakaojauhe kaakao jääkaappi julkaista jakaa ihana gluteeniton erilainen dl blogi anna 1/4 sähkövatkain suola sulata sokeri soija sinä siivilöidä siivilä salaisuus ruokasooda riisi


blogivirta.fi