Tänään on 20.08.2019 21:45 ja nimipäiviään viettävät: Sami, Samuli, Samu, Samuel ja Sam. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kamomillan konditoria:

Kinuskipikkukakkuset

Julkaistu: · Päivitetty:

Näiden pikkukakkusten kuorrute saa makunsa fariinisokerista, joka kuumennetaan kasvimaidon kanssa kinuskimaiseksi kastikkeeksi ennen kuin se lisätään kuorrutteen sekaan. Voit koristella pikkukakkuset joko sulatetulla suklaalla tai vaikkapa tuoreilla marjoilla. Ohje on peräisin Tuulispään leivontakirjasta, jonka reseptit lisään tänne blogiin vielä tämän vuoden aikana. Reseptejä pääseekin jatkossa selaamaan kätevästi kirjan oman sivun kautta. Tarvikkeet: muffinssipelti, 12 muffinssivuokaa, siivilä, sähkövatkain, pursotuspussi Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä amerikan-, kartonki-, folio- tai silikonivuokia tai kahta tavallista paperivuokaa päällekkäin. Taikina on löysää, sillä siten siitä tulee mahdollisimman meheviä ja kuohkeita muffinsseja. Suosittelen margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa. Suosittelen makunsa puolesta jotain muuta kuin leivontamargariinia. Jos kuitenkin käytät leivontamargariinia, anna sen ensin pehmetä huoneenlämmössä. Kinuskipikkukakkuset, 12 kpl vaniljapikkukakkuset 2 1/2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa 1/2 dl miedonmakuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä) 1 1/2 dl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl ruokasoodaa kinuskikuorrute 2 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa 1 dl fariinisokeria 100 g vegaanista margariinia 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria hyppysellinen suolaa 7 dl tomusokeria Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen . Mittaa kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe kulhoon ja sekoita ne. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia . Pohjat ovat valmiit, kun niihin työnnetty veitsi tai puutikku tulee ulos puhtaana. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. Kuumenna kuorrutteen kauramaito kiehuvaksi joko liedellä tai mikroaaltouunissa ja sekoita sen joukkoon fariinisokeri. Seosta ei ole tarkoitus keittää, joten siirrä se heti pois liedeltä. Anna seoksen jäähtyä kymmenen minuuttia. Vaahdota margariini, vaniljajauhe, suola ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kuorrutteen sekaan loppu tomusokeri sekä kauramaito-fariinisokeriseos ja vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden kakkusten päälle.  Säilytä valmiit pikkukakkuset jääkaapissa. Pakastaminen: Pohjat voi pakastaa ja kuorruttaa ennen tarjoilua tai tarjoilua edeltävänä päivänä. Jos pakastat kokonaisia pikkukakkusia, anna niiden sulaa rauhassa jääkaapissa, jotta niiden kuorrute ei menetä muotoaan. Gluteeniton versio: Käytä sekä taikinassa että kuorrutteessa soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot 2 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, johon on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Toimi muuten samoin kuin ohjeessa.

Avainsanat: maku liesi leivinjauhe kuumenna kuorrute kuohkea kulho koristella kirja keskitaso keittää kaura kartonki jääkaappi jauhot huoneenlämpö gluteeniton folio fariinisokeri dl blogi anna amerikka 1/4 taikina säilyttää sähkövatkain suola sulaa suklaa sokeri soija sinä siivilöidä siivilä seos ruokasooda riisi resepti puhdas pakastaa ohje neste muffinssi minuutti margariini synttärit ja muut perhejuhlat soijattomat pähkinättömät muffinssit ja pikkukakkuset kuppikakut gluteenittomat öljy vuoka voi versio veitsi vehnäjauho vegaani vaniljasokeri vaniljajauhe vaalea vaahto uuni tänne tuulispää tuore tomusokeri tarvike tarkoitus tarjoilu


blogivirta.fi