Tänään on 18.08.2019 08:08 ja nimipäiviään viettävät: Leevi ja Bo. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kamomillan konditoria:

Mantelimuru-mustikkamuffinssit

Julkaistu: · Päivitetty:

Nyt kun mustikat alkavat metsissä kypsyä, on hyvä hetki julkaista tämä ihana muffinssiresepti. Muffinssin pohja on pehmoinen ja sen pinnalla on rapea sekoitus mantelia ja mustikkaa. Jos haluat, voit lisätä taikinan sekaan vähän kardemummaa! Resepti onnistuu myös pakastemustikoista. Tämäkin resepti on alunperin Tuulispään leivontakirjasta. Julkaisen kaikki kirjan reseptit täällä blogissa seuraavan parin kuukauden aikana. Reseptejä voi selata kätevästi kirjan oman sivun kautta, jonne lisään jo julkaistujen reseptien linkit. Sivulla on jo lista sekä kuvat kaikista resepteistä. Tarvikkeet: muffinssipelti, 8 muffinssivuokaa, siivilä Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, käytä amerikan-, kartonki-, folio- tai silikonivuokia tai kahta tavallista paperivuokaa päällekkäin. Taikina on löysää, sillä siten siitä tulee mahdollisimman meheviä ja kuohkeita muffinsseja. Mantelimuru-mustikkamuffinssit, 8 kpl muffinssipohja 1 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa 1/4 dl miedonmakuista öljyä (kuten tavallista rypsiöljyä) 3/4 dl sokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 1/4 tl ruokasoodaa mantelimuru-mustikkakuorrute 1 dl mantelijauhetta 2 rkl vehnäjauhoja 1/4 dl fariinisokeria tai sokeria 25 g vegaanista margariinia 1 1/2 dl mustikoita (jos käytät pakastemustikoita, älä sulata niitä) Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen . Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda ja sekoita ne hyvin. Sekoita jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu. Jaa taikina muffinssivuokiin. Vuoat tulevat vain noin 1/3 täyteen. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja fariinisokeri. Sulata margariini ja sekoita se jauhojen joukkoon lusikalla. Seoksesta on tarkoitus tulla murumaista. Lisää lopuksi mustikat kuorrutteen sekaan. Ripottele kuorrute muffinssitaikinoiden päälle. Paista muffinsseja esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 20 minuuttia . Muffinssit ovat valmiit, kun ne ovat kauniin ruskeita ja kun niihin työnnetty veitsi tai tikku tulee ulos puhtaana. Anna muffinssien jäähtyä viisi minuuttia muffinssipellillä, nosta ne sitten pois ja anna niiden jäähtyä hyvin. Säilytä valmiit muffinssit mieluiten jääkaapissa. Pakastaminen: Muffinssit voi pakastaa. Gluteeniton versio: Käytä soija-, riisi- tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda muffinssipohjan vehnäjauhot 1 dl:aan Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ja 1/2 dl:aan mantelijauhoa, joihin on sekoitettu 1/4 tl ksantaania. Vaihda kuorrutteen vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Toimi muutoin samoin kuin ohjeessa.

Avainsanat: gluteenittomat soijattomat pähkinä muffinssit ja pikkukakkuset marja veitsi vehnäjauho vegaani voi versio öljy kirja keskitaso kaura kartonki jääkaappi leivinjauhe kuva kuukausi kuorrute kulho vaniljasokeri vaniljajauhe vaalea uuni tuulispää tikku tarvike tarkoitus taikina säilyttää sähkövatkain suola sulata sokeri soija sinä siivilöidä siivilä sekoittaa ruokasooda riisi resepti rapea puhdas pohja pinta pakastaa ohje neste mustikka muffinssi minuutti margariini manteli lusikka lisätä lista linkki hetki gluteeniton folio fariinisokeri dl blogi anna amerikka 1/4 julkaista jonne jauhot jauho ihana


blogivirta.fi