Tänään on 18.08.2019 16:15 ja nimipäiviään viettävät: Leevi ja Bo. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Helpot vadelma-valkosuklaamuffinssit

Julkaistu: · Päivitetty:

Lievästi kauhun sekaisin tuntein olen seurannut meidän vadelmasadon kypsymistä. Jos säät suosii, marjaa tulee taas paljon! Eli tiedän tänäkin vuonna, missä vietän aikaani tuossa heinä-elokuun taitteessa. Punaherukkasatokin on kohtuullinen ja ensimmäistä kertaa meidän Kääpiölinnassa elon aikana mustaherukkaa tulee ihan kivasti. Ja meidän päärynäpuussa on kahdeksan pientä päärynää! Koskaan aiemmin päärynät eivät ole jaksaneet tehdä kuin kukkia. Ainahan toki on se vaara, että koko elokuu tulee vettä ja vadelmasato on sitten siinä. Muut marjat ei ole niin herkkiä.  Varaudun kuitenkin siihen, että marjaa saa pakastimeen tänäkin vuonna ja yritän tuhota vielä viimeiset viime vuoden marjat. Vadelmia ei kyllä kauheasti jäänyt, mutta jotain kuitenkin. Yhden vadelmarasiallisen sain hukattua vadelma-valkosuklaamuffinsseihin, jotka tein Meillä kotona-sivuston mustikka-murumuffinssien ohjetta mukaellen.  Vadelma-valkosuklaamuffinssit (12kpl) 5 dl vehnäjauhoja 2½ tl leivinjauhetta ripaus suolaa 3 dl vadelmia 2 kananmunaa 1dl öljyä 2dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 dl kuohukermaa 50 g valkosuklaata Muruseos: 3 rkl pehmeää voita 3 rkl sokeria 1dl vehnäjauhoja   Valmista muruseos. Nypi kulhossa pehmeään voin joukkoon sokeri ja jauhot. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.   Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon vadelmat ja rouhittu valkosuklaa. Jos käytät pakastevadelmia, sekoita ne mukaan jäisinä.   Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri, vaniljasokeri ja kerma.Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita. Vältä sekoittamasta taikinaa liikaa.   Lusikoi muffinssitaikina muffinivuokiin niin, että jokainen muffinssipannun kolo on 2/3 täynnä. Ripottele muffinssien pinnalle reilusti murutaikinaa.   Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä. Kokeile muffinssin kypsyys tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, kypsennä vielä hetki Jotenkin odotin, että nämä olisi olleet ihan hirveän makeita, mutta väärässä olin. Ei nämä mitään maailman parhaimman muffinssin titteliä ansaitse, mutta ihan kiva arkileivonnainen silti.

Avainsanat: öljy yrittää viettää vaniljasokeri valmis valkosuklaa vadelma vaara uuni tuhota taikina sää suola sokeri sivusto sekaisin pinta pehmeä pakastin olin ohje odottaa muut mustikka minuutti marja lievä leivinjauhe kuohukerma kuhlo kulho kukkia kotona koko keskitaso kerma kananmuna kahdeksan jääkaappi jää jokainen jauhot hetki heinä elo elokuu dl 2dl ruoka makeat leivonnaiset leivonta kuppikakut ja muffinssit hävikkiherkut foodlover


blogivirta.fi