Tänään on 25.08.2019 21:50 ja nimipäiviään viettävät: Loviisa, Lovisa ja Louise. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kamomillan konditoria:

Karamellipopkornit

Julkaistu: · Päivitetty:

Rakastan popkornia, ja yleensä maustan sen suolaisilla jutuilla eli suolalla, margariinisulalla ja ravintohiivahiutaleilla. Nämä rapeat karamellipopkornit ovat kyllä ihan mahtava makea vaihtoehto suolaisille poppareille. Jos sinulta jäi Anselmi-kuppikakuista yli karamellikastiketta, etkä syönyt sitä vielä suoraan lusikalla purkista, voit käyttää sen popkornien maustamiseen. Perusohjeen lisäksi saat reseptin mausteisemmille poppareille. Resepti on julkaistu Tuulispään leivontakirjassa, jonka kaikki reseptit lisään lähiaikoina blogiin. Projekti on jo pitkällä, ja pääset lukemaan jo julkaistuja reseptejä helposti kirjan omalta sivulta . Karamellipopkonit, 2 litraa 2 litraa valmista, suolattua popkornia 1 dl karamellikastiketta Levitä uunipellille leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen . Kaada karamellikastike popkornin sekaan. Sekoita lusikalla hyvin, jotta karamellikastike levittyy popkornien sekaan mahdollisimman tasaisesti. Levitä popkornit leivinpaperille. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 1 tunnin ajan. Sekoita popkorneja aina 15 minuutin välein. Anna popkornien vähän jäähtyä ja kovettua ja laita ne sitten tarjolle. Ilmankosteus muuttaa popkornit pehmeiksi, joten säilytä ne mahdollisimman ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Karamellipopkornit säilyvät useammasta päivästä pariin viikkoon rapeina näin säilytettynä, mutta suosittelen silti tarjoilemaan popkornit mahdollisimman pian niiden valmistamisen jälkeen. Pakastaminen: Näitä ei kannata pakastaa. Gluteeniton versio: Tee karamellikastikkeesta gluteeniton versio ja toimi muuten samoin kuin ohjeessa. Mausteiset popparit Sekoita karamellikastikkeen joukkoon 2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä sekä 1/4 tl mustapippurijauhetta. Sekoita maustettu karamellikastike popkornien sekaan ja paista kuten perusohjeessa.

Avainsanat: mahtava lusikka litra leivinpaperi käyttää kirja keskitaso kaneli inkivääri huoneenlämpö gluteeniton dl blogi anselmi anna 1/4 soijattomat pähkinättömät popkorni makeiset lisäaineettomat ja vähälisäaineiset jälkiruoat ja välipalat gluteenittomat versio valmis vaihtoehto uunipelti uuni tuulispää tee säilyttää syödä suola resepti rakastaa purkki projekti pakastaa ohje muuttaa mauste makea


blogivirta.fi