Tänään on 23.09.2019 03:41 ja nimipäiviään viettävät: Mielikki ja Tekla. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sillä sipuli:

Savusärkikeitto - yksinkertaisesti hurjan maistuvaa

Julkaistu: · Päivitetty:

Tässä särkikeitossa yhdistyy syvä, hieno maku, helppo ja nopea tekeminen sekä yksinkertaiset raaka-aineet. Myös  ekologisuus  ja aina suositeltava kalaruokien syöminen sisältyy tähän soppaan.  Savusärkisopan keittely sai inspiraationsa järvenpääläisestä  Härmän Ratista , sillä siellä tarjotulla luomulounaalla toinen keittovaihtoehto oli juurikin savusärkikeitto. Otimme molemmat sitä kaksi kulhollista, sillä se oli ihan huokailuttavan hyvää! Jukka päätti siltä istumalta keitellä soppaa myös kotona. Ohjetta emme Härmän Ratista kysyneet, vaan Jukka teki sopan oman mielensä ja makunsa mukaan saaden aikaan loistavan keiton! Jos haet lisäinspiraatiota särjelle, voin ilokseni ilmoittaa että Järki Särkeä on aiemmin laitettu onnistuneesti kirkkaaseen  perunasalaattiin .  Särkisiin suupaloihin  hyödynsimme myös purkin öljyn. Myös  särkileipiä leipäjuustolla  ja muhevaa  särki-perunalaatikkoa  on natustettu hyvällä ruokahalulla.  Liemessä Jenni on upottanut Järki Särkeä  pastaan ja pizzaan . Myös Järki Särjen omilta sivuilta löytyy  ideoita särjellä kokkailuun . Meillä kokeillaan seuraavaksi  Satu Koiviston särkitahnaa .  Tämä keitto passaa hyvin lounaaksi tai alkupalaksi. SAVUSÄRKIKEITTO noin neljälle 700 g varhaisperunaa (kiinteää) 1 iso sipuli 2 valkosipulinkynttä voita öljyä 1 dl valkoviiniä n. 1 l kalalientä 2 dl kermaa 1 prk  Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli tuoretilliä Silppua sipulit ja laita ne kattilaan muhimaan kattilaan voi-öljyseokseen. Älä ruskista. Pese perunat ja halkaise suupaloiksi mikäli ne ovat isoja. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kattilaan valkoviini ja kiehauta. Lisää edelleen kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä ne napakan kypsiksi. Lisää kerma ja kiehauta. Kaada Järki Särki-purkista öljy pois ja kaada kalat kattilaan. Kalat kuumenevat riittävästi hetkessä, ja keitto on valmis nautittavaksi. Koristele annokset tai keitto kattilassa tuoretillillä.

Avainsanat: annos aine mieli maku lounas kuumenna kotona koristella koivisto kiehauttaa kerma keitto kattila kala järki jukka jenni iso ilmoittaa idea härmä hieno helppo dl nopeasti alkupala *kala öljy yhdistyä voi valmis valkoviini valkosipulinkynsi tässä tekeminen särki syöminen syvä soppa sipuli silppu savustaa satu ruskistaa raaka purkki pestä peruna ottaa onnistua ohje nopea


blogivirta.fi