Tänään on 20.09.2019 00:02 ja nimipäiviään viettävät: Varpu, Vaula ja Erna. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Nopea marjainen tiramisu ♥

Julkaistu: · Päivitetty:

Nyt kun tuo muille leipominen on jäänyt vähemmälle, olen taas innostunut ihan erilailla leipomaan omalle sakille. Viime viikolla leivoin ison rasiallisen keksejä, eilen tein marjaisan tiramisun. Tai no, ei tuota tiramisun tekemistä voi ehkä leipomiseksi kutsua. Olen muutenkin innostunut  selailemaan keittokirjoja ja ruokalehtiä ihan eri fiiliksellä kuin pitkään pitkään aikaan ja kokeilemaan uusia reseptejä aivan uudella innolla. Blogiin saakka niistä ei tosin monikaan päädy, sillä kameran esiin kaivaminen tuntuu vielä ylivoimaiselta tehtävältä. Mutta ehkä sekin innostus joskus taas palailee. Niistä viime viikolla tehdyistä kekseistä ei valitettavasti ole mitään todistusaineistoa jäljellä, ne kun katosivat suht sukkelaan, enkä edes ottanut kuvaa muistoksi. Mutta tiramisun jaksoin ikuistaa ja sen ohjeen voisin teille jakaa. Resepti tähän makeaan herkkuun löytyi Kakkujen kuningattaret-kirjasta. Tein tästä vaan hieman pienemmän version, sillä eihän koko keksimäärä olisi tuolle mun tarjoilualustalle mahtunut.  Marjainen tiramisu Täyte: 2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa 250 g mascarponea  2 rkl lemon curdia 125 g tuoreita vadelmia 125 g tuoreita (pensas)mustikoita Kostutus: n. 1½ dl mustikka-vadelmamehua Pohja: 150-200 g Savoiardi-keksejä Koristelu: tuoreita vadelmia, mustikoita ja karhunvatukoita   Vaahdota täytteen vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon mascarpone sekä lemon curd. Lisää marjat ja nostele ne vaahdon joukkoon.   Mittaa mehu syvälle lautaselle ja pyöräytä keksit mehussa. Lado puolet kekseistä pitkänomaiselle tarjoiluvadille.   Lusikoi keksien päälle puolet täytteestä. Lado päälle toinen kerros kostutettuja keksejä. Levitä loppu vaahto keksien päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.   Anna maustua hetki kylmässä ja tarjoa samana päivänä.

Avainsanat: vadelma ruoka nopeat ja helpot mustikka makeat leivonnaiset leivonta jälkiruoat foodlover voi vispikerma vaniljakastike vaahto täyte tuore todistusaineisto tiramisu resepti pohja ohje nopea mehu maustua mascarpone marja lemon leipoa leipominen lautanen kylmä kuvata koristelu koristella koko kirja kerros kerma keksi kakku jakaa hetki dl blogi anna


blogivirta.fi