Tänään on 19.09.2019 23:56 ja nimipäiviään viettävät: Reija ja Torborg. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kamomillan konditoria:

Sitruuna-macadamiakeksit

Julkaistu: · Päivitetty:

Koska makadamiapähkinät ovat samaan aikaan sekä rouskuvaisia että meheviä, ne sopivat kivasti kekseihin. Laitoin taikinaan niiden kanssa sitruunankuorta ja sain aikaan mukavasti rapeita, kivanmakuisia keksejä. Resepti on yksi Tuulispään leivontakirjan 60 reseptistä. Julkaisen kaikki reseptit blogissa, ja itse asiassa huomenna täällä julkaistaan ihan vika resepti. Reseptejä voi selata helposti kirjan oman sivun kautta. Suosittelen kekseihin ja ylipäätään leivontaan margariinia, jossa on rasvaa vähintään 60 %. Esimerkiksi Keiju Laktoositon 70 %, Keiju 3 öljyä ja Naturli Vegaaninen levite ovat hyviä. Leivontamargariinit ovat maultaan vähän tylsiä, joten en siksi suosittele niitä. Jos käytät leivontamargariinia, anna sen pehmentyä ennen leipomista. Sitruuna-macadamiakeksit, 16 kpl 1 sitruuna (4 tl kuorta, 2 rkl mehua) 150 g vegaanista margariinia  2 dl fariinisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta tai 4 tl vaniljasokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl ruokasoodaa 4 dl vehnäjauhoja 3 dl makadamiapähkinöitä Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen . Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuoren keltaista osaa 4 tl. Halkaise sitruuna ja purista siitä 2 rkl mehua. Sekoita sitruunankuori, sitruunamehu, margariini, sokeri, vaniljajauhe ja suola haarukalla tasaiseksi. Lisää ruokasooda ja sekoita se hyvin taikinan sekaan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi tarvittaessa käsin. Rouhi makadamiapähkinät karkeaksi rouheeksi terävällä veitsellä ja sekoita ne taikinan sekaan käsin. Jaa taikina kuuteentoista yhtä suureen osaan ja muotoile ne halkaisijaltaan 6-senttisiksi kekseiksi. Aseta keksit leivinpaperin päälle ja jätä niiden väliin tilaa, sillä ne leviävät paistamisen aikana. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 12–14 minuuttia yksi pellillinen kerrallaan. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet vähän väriä. Anna keksien jäähtyä leivinpaperin päällä vähintään viisi minuuttia ennen niiden siirtämistä, sillä ne ovat vastapaistettuina tosi pehmeitä. Säilytä valmiit keksit ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Pakastaminen: Keksit voi pakastaa, mutta pähkinöistä voi tulla vähän vetisiä. Gluteeniton versio: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen, johon on sekoitettu 1/2 tl ksantaania. Toimi muutoin samoin kuin reseptissä.

Avainsanat: soijattomat pähkinä keksit hedelmä gluteenittomat öljy voi versio veitsi vehnäjauho vegaani vegaaninen vaniljasokeri vaniljajauhe uunipelti uuni tuulispää taikina säilyttää suuri suola sokeri sitruunamehu sitruuna ruokasooda resepti raastaa puristaa pestä pehmeä pakastaa minuutti mehu maku margariini leivinpaperi laktoositon kuori kirja keskitaso keltainen keksi jääkaappi huoneenlämpö haarukka gluteeniton fariinisokeri esimerkki dl blogi aseta anna 1/4


blogivirta.fi