Tänään on 16.09.2019 18:16 ja nimipäiviään viettävät: Hilla, Hellevi, Hillevi, Hille ja Helvig. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sokerivaltakunta:

Yhden munan ihme/ vaniljaomenaleivos Bosnian tapaan

Julkaistu: · Päivitetty:

Tästä leivoksesta on pyydetty ohje niin monta kertaa, että on pakko laita blogiin. Kyseessä on ihan perinteinen Bosnian leivos, kevyt, maukas ja helppotekoinen. Se on myös aikaa vievä, kun on monta jäähdytysvaihetta, mutta sillä ajalla voit tehdä jotain muuta kivaa.  Pohja 150 g sokeria 130 g vehnäjauhoja 80-150 g hasselpähkinöitä 200 ml maitoa 1 kanamuna 50 ml öljyä 2 tl leivinjauhetta Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin sähkövatkaimella. kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle vuoalle (23x33 cm) ja paista 180° C 20 minuuttia. Jäähdytä, poista paperi ja laita takaisin vuokaan. Täyte I 7,5 dl maitoa 1,5 dl maissitärkkelystä 4 rkl sokeria 2 rkl vaniljasokeria 2 keltuaista 100 g voita Sekoita tasaiseksi sokeri, vaniljasokeri, maissitärkkelys, keltuaiset ja noin 1 dl maitoa. Laita loput maidosta kiehumaan. Kaada maissitärkkelysseos ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, että siitä tulee sileä ja paksu kreemi. Ole varovainen, pohja palaa herkästi. Jos huomaat, että kreemi on tarttunut kiinni pohjaan, kaada heti toiseen astiaan, äläkä raavi pohjasta palanutta osaa, muuten koko kreemi haisee palaneelle. Lisää kuutioitu voi ja sekoita niin pitkään, että voi sulaa ja yhdistyy kreemiin. Lado kuuma kreemi pohjan päälle, tasoita, ja anna jäähtyä niin, että päälle muodostuu kuori. Täyte II 4-5 omenaa 5 dl vettä + 100 g sokeria 3 dl maissitärkkelystä 1 sitruunan mehu Sekoita maissitärkkelys ja vähän vettä niin, että saat sileän seoksen. Laita loput nesteet kattilaan. Lisää pilkotut omenat. Anna kiehua ja pienennä lämpötilaa. Keitä omenat niin kauan, että ne ovat kypsiä, mutta vielä hyvin koossa. Keittoaika riippuu omenan lajista, vaihtelu on 3:sta 5:een minuuttiin. Älä hätäile, jos keität niitä liikaa. Se ei haittaa makua ollenkaan. Itse vaan tykkään, kun on pureskeltavaa ja omenat oikeasti ”tuntuu”.  Kaada maissitärkkelys seoksen sekaan, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että seos sakenee kunnolla. Kaada kuuma seos leivoksen vaniljatäytteen päälle ja anna jäähtyä kunnolla. Siirrä se sitten jääkaappiin. Päälle 2-3 dl kermaa (1-2 rkl sokeria) Vatkaa kerma vaahdoksi ja peitä leivos.

Avainsanat: leivonta featured bosnian ruoka bosnian kakku öljy yhdistyä vuoka voi varovainen vaniljasokeri täyte seos sekoittaen pohja perinteinen paperi palaa paksu omena ohje muodostua muna ml minuutti mieto mehu maukas maku maito maissitärkkelys lämpötila lämpö leivos leivinpaperi leivinjauhe kypsä kuuma kuori kulho kreemi koko kiehua kevyt kerma kattila jääkaappi jäähdytä herkkä helppotekoinen haista dl blogi astia anna aines sähkövatkain sulaa sokeri sileä


blogivirta.fi