Tänään on 20.10.2019 04:27 ja nimipäiviään viettävät: Kasperi, Kauno, Kasper ja Jesper. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Appelsiineja ja hunajaa:

Kukkakaalia korealaisittain

Julkaistu: · Päivitetty:

Kukkakaali on täälläpäin kylmempien säiden kasvis,  ja parhaimmillaan kevättalvella.  Kesällä löytyy kyllä kukkakaalia, mutta se on sekä  kallista että  ei niin hyvän näköistä.  Muutama päivä sitten näin suhteellisen hyvän näköisiä kukkakaaleja, ja vieläpä edullisesti , tutussa vihanneskaupassa.  Viimeksi ostin kukkakaalia ehkä toukokuussa,  joten oli jo korkea aika taas tehdä jotain tuosta ihanasta kasviksesta:)   Tällä kertaa tein kukkista korealaiseen tyyliin: ohjeita sellaiseen on netissä monta,  mutta otin ideoita vähän sieltä ja täältä,  ja  lopputulos oli tosi hyvää,  vaikka minulta puuttuikin ruokaan kuuluva kevätsipuli. Kukkakaalia korealaisittain 1 pieni tai keskikokoinen kukkakaali,  kukintoihin jaettuna 1 dl riisijauhoa ½ tl leivinjauhetta 1/4 tl leivinsoodaa ripaus suolaa 1 muna ½ dl jääkylmää  vettä  2-3 rkl öljyä paistamiseen  Kastike: 3 rkl  Gochujang-tahnaa   pieni pala inkivääriä 1 valkosipulin kynsi 1 rkl soijakastiketta 2 tl seesamiöljyä 2 tl tummaa sokeria tai hunajaa ym. vettä tarpeen mukaan Ruuan päälle seesaminsiemeniä 1 tl raastettua limetinkuorta 1 kevätsipulin varsi Pese , kuivaa ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.  Tein  ensin niin että laitoin kukkakaalin kukinnot kulhoon,  ja kaadoin päälle kiehuvaa vettä . Halusin pehmentää kukkakaalia hieman ennen paistamista.  Kun vesi on jäähtynyt, kukkakaalikukinnot laitetaan lävikköön kuivumaan  .  Riisijauho, levinjauhe, leivinsooda, suola , vesi ja kananmuna blendataan tasaiseksi tempurakastikkeeksi, jonka tulee olla löysähköä.  Kukkakaalikukinnot  ja tempurakastike sekoitetaan keskenään,   niin että kastiketta tarttuu hyvin kukkakaalikukintojen pinnoille.  Paistoin  kukkakaalikukinnot 2 erässä: pannuun laitetaan öljyä,  ja kun öljy on kuumaa, annetaan kukkakaalikukintojen paistua keskilämmöllä  4 minuutin ajan, minkä jälkeen kukinnot käännetään ja toisenkin puolen annetaan paistua 4 minuutin ajan.  Punaista kastiketta kaikki kastikkeen ainekset sekoitetaan tasaiseksi. Vettä lisätään tarpeen mukaan.   Kastikkeen annetaan lämmetä pannulla , ja  paistetut kukkakaalipalat sekoitetaan kastikkeen kanssa.  Kukkakaalipintojen rapea pinta tietenkin pehmenee kuin näin tehdään ,  joten niitä voi myös sivellä kastikkeella.  Kukkaalipalat voi myös  kypsentää ensin  uunissa, ja lisätä punaista  kastiketta vasta sen jälkeen.  Kukkaalin päälle  sirotellaan  seesaminsiemeniä, ja   raastettua limetin kuorta. 1 kevätsipulin varsi pilkotaan ja ripotellaan  kukkakaalin päälle. Minulta puuttui tuo kevätsipuli Nam,hyvää:) Täällä oli äskettäin   thaimaalainen katuruokafestivaali.  En kyllä syönyt siellä mitään sillä tulin liian aikaisin paikalle. Vong-ravintolan   menu festivaaleilla.

Avainsanat: aika 1/4 kukkakaali kukinto korkea kiehua kevättalvi kevätsipuli kesä keskilämpö kasvis kastike kananmuna kallis inkivääri ihana idea hunaja festivaali edullinen dl aines menu lopputulos lisätä leivinjauhe kynsi kuulua kuori kulho ravintola rapea päivä puuttua punainen pinta pieni pestä pannu pala paistaa ohje näköinen netti muutama muna valkosipuli uuni toukokuu sää syödä suola sokeri soijakastike seesamiöljy seesaminsiemen ruoka riisijauho aasialainen ruoka öljy voi vesi varsi tapahtumat nelkytplusblogit kasvisruoka gluteeniton


blogivirta.fi