Tänään on 17.10.2019 03:46 ja nimipäiviään viettävät: Saana, Saini ja Saga. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Keltaisessa keittiössä:

Ruokamatkalla Piemontessa – Mitä ja missä syödä?

Julkaistu: · Päivitetty:

Piemontelainen keittiö tunnetaan laadukkaasta lihasta, jota syödään alueella paljon. Lihan lisäksi Piemonten alueelta tulee herkullisia tryffeleitä, sieniä, suklaata, hasselpähkinöitä sekä tietenkin viiniä, joista tunnetuin lienee Barolo. Piemontelaiset käyttävät pastataikinassa runsaasti keltuaista, mikä selittää pastan kullankeltaisen sävyn ja syvän sekä tuhdin maun. Piemontelainen ruoka on rustiikkista laadukkaista raaka-aineista tehtyä tuhtia ruokaa ja alueella sijaitsee myös lukuisia Michelin-tähdin varustettuja ravintoloita. Joidenkin lähteiden mukaan vain Pariisissa on tiheämmin Michelin-tähtiä kuin Piemontessa. On väite totta tai ei, niin laadukasta ruokaa alueella on joka tapauksessa tarjolla. Piemontessa on vältetty ruokahävikkiä jo aikojen alusta asti. Eläimestä pyritään käyttämään koko ruho ja edelliseltä päivältä jäänyt carne cruda (tartarmainen annos raa’asta lihasta) käytetään seuraavana päivänä ragu-kastikkeen tekoon. Pastataikinasta ylijääneistä valkuaisista tehdään marenkia, jota tarjotaan jälkiruoaksi kahvin kera. Tyypillisissä piemontelaisravintoloissa toistuvat samat ruoka-annokset, joista kerron lisää alla. Listaan myös muutaman suosittelemisen arvoisen ravintolan. Piemontessa jos jossain kannattaa muistaa paikalliset ruoka-ajat. Valtaosa ravintoloista on auki lounasaikaan klo 12-15 välillä ja aukeaa uudestaan vasta klo 19-20 välilllä. Isommissa kaupungeissa on ruokapaikkoja, jotka ovat auki koko päivän, mutta parhaat ja autenttisimmat maut löytyvät yleensä niistä ravintoloista, jotka ovat auki vain paikalliseen lounas- ja/tai illallisaikaan. Piemontelaisesta ruokakulttuurista ei voi oikeastaan puhua lainkaan mainitsematta alueen laatuviinejä, joita käytetään myös ruoanlaittoon. Haluan kuitenkin omistaa viineille […]

Avainsanat: alusta alue aine lounas liha laadukas käyttää koko kello keittiö kaupunki kastike kahvi jälkiruoka herkullinen annos päivä puhua pasta pariisi paikallinen omistaa muutama muistaa mitä michelin maku tarjota sävy syödä syvä suklaa sijaitsee sieni ruoka ruoanlaitto ravintola raaka yleinen ulkomaat ruokamatkailu piemonte italia voi viiniä valtaosa tähti tekoon


blogivirta.fi