Tänään on 18.11.2019 21:07 ja nimipäiviään viettävät: Tenho, Jousia ja Max. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Kääpiölinnan köökissä:

Hävikkiherkkuna mehevä manteli-banaanikakku ♥

Julkaistu: · Päivitetty:

Viikonloppuna innostuin hävittämään pari ylikypsää banaania sekä manteli- ja cashewpähkinäpussien jämät leipomalla niistä kakun. Ohjeen kakkuun nappasin Kristina Erikssonin Kotileipurin parhaat kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa kakkuun käytettiin saksanpähkinöitä, mutta manteli toimi tässä aivan yhtä hyvin. Kuivakakuthan tunnetusti paranevat vanhetessaan, mutta meillä ne harvoin säilyvät kovin kauaa. Tämäkin kakku katosi muutamassa päivässä. Mutta kyllähän se siinäkin ajassa parani oleellisesti. Koostumukseltaan kakku on aika tiivis, mutta silti mehevä.  Banaani-mantelikakku 150 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 1 rkl jauhettua kanelia  1 tl leivinjauhetta  3 dl vehnäjauhoja  100 g pähkinöitä ja/tai mantelirouhetta 2 isohkoa, kypsää banaania 1 dl maitoa    Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita kulhossa vaniljasokeri, kaneli, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Rouhi pähkinät (tai käytä valmista rouhetta) ja soseuta banaanit. Lisää jauhoseos, pähkinät, banaanisose ja maito kananmunaseokseen. Nostele taikina tasaiseksi lastalla tai nuolijalla.   Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1,5l). Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa. 

Avainsanat: vuoka voitele voi viikonloppu vehnäjauho vaniljasokeri valmis vaahto uuni tässä tiivis taikina sokeri sekoittaen pähkinä pari ohje minuutti margariini manteli maito leivinjauhe lasta käyttää kypsä kuhlo kristina koostumus kirja kaneli kananmuna kakku jauhoseos jauhettu dl banaanikakku banaani anna alkuperäinen aika ruoka makeat leivonnaiset leivonta kuivakakut kakut hävikkiherkut foodlover


blogivirta.fi