Tänään on 13.11.2019 01:30 ja nimipäiviään viettävät: Kristian, Ano ja Krister. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Keltaisessa keittiössä:

Viinimatkalla Piemontessa

Julkaistu: · Päivitetty:

Piemonten alue tunnetaan laatuviineistään. Siellä tuotetaan sekä Baroloa että Barbarescoa, mutta myös kuuluisia Astin kuohuvia. Valkoviinipuolellakin löytyy, kuten saatte pian postausta pidemmälle lukiessanne huomata. Baroloa ja Barbarescoa tehdään Nebbiolo-rypäleestä Piemontessa viljeltävää Nebbiolo-rypälettä ei tavata juuri lainkaan muualla kuin Piemontessa eli se on hyvin alueellinen rypäle. Nimensä se on saanut syksyn sumusta nebbiasta, jonka laskeutuessa rypäleet kerätään talteen. Nebbiolo onkin haastava rypäle juuri pitkän kypsymisaikansa vuoksi. Se kukkii aikaisin keväällä kun on vielä hallan vaara ja korjataan myöhään syksyllä, jolloin säähän liittyviä riskejä on enemmän. Nebbiolo istutetaan aina etelän tai lännen suuntaisiin rinteisiin ja rypäle on hyvin herkkä maaperän vaikutuksille. Alban koillispuolella Nebbiolosta tehdään Barbarescoa ja Albasta lounaaseen taas alkaa Barolo-viinin alue. Vaikka alueet sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan ja rypäle on sama, on viineissä havaittavissa iso ero juuri maaperän takia. Barolo on vielä hieman tymäkämpi kuin Barbaresco, joka sekin on varsin tuhti kaveri viiniksi. Barolo on kuninkaiden viini ja viinien kuningas. Se vaatii kumppanikseen mieluiten jotain suolaista ja rasvaista syötävää ja viini on hyvä myös ilmata hyvin ennen nauttimista. Barolo säilyy erinomaisesti. Se pääsee markkinoille vasta vähintään kolme vuotta kypsyttyään ja säilyy hyvin jopa 40 vuotta. Ai että kun pääsisikin maistamaan niin vanhaa Baroloa. Barbaresco on hieman elegantimpi, hedelmäisempi ja sitä […]

Avainsanat: syksy suolainen riski postaus muualla markkinat maistaa maaperä länsi kuningas korjata kaveri iso huomata herkkä haastava etelä ero alue yleinen viinimatkailu ulkomaat piemonte italia viini vaara tuottaa tuhti tavata säilyy syötävä


blogivirta.fi