Tänään on 20.11.2019 19:01 ja nimipäiviään viettävät: Jari, Jalmari, Hjalmar ja Pontus. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.BLOGIVIRTA.FI
Sokerivaltakunta:

Tertin kartano, paras kotimainen ruokamatkailukohde kävelymatkani päässä

Julkaistu: · Päivitetty:

Hungry for Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston neljä yritystä, Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Tertin kartano sijaits e e vain muutaman kilometri n päässä kodistani, joten ei tarvinnut paljo a miettiä , minne ensi ksi lähtisimme tsekkaamaan tarjontaa. Si i tä on aikaa , kun o le n viim e eksi käynyt. Juuri sopivasti oli tulossa isänpäivä ja kuuluisa kartanon riistapöytä, joten varasimme pöydän ja lähdimme ruokanautinnolle. Tertin kartano on tunnettu sesongin mukaisista lähituotetuista raaka- a ine i sta kansainvälisellä tasolla. Tertin kartanossa käytet ää n omien maiden antimia, kuten viljaa, viha n neksia, mausteyrttej ä , marjoja ja sieniä. Kartanon ravintola on auki kesäisin ja joulukaudella päivittäin sekä mu i na aik oi na sopimuksen mukaan. Muina aikoina Tertin herkkuja pääset nauttimaan Kahvilasta & Herkkupuodista, jossa lounas on katettu arkisin ja brunssipöytä viikonloppuisin. Kahvipöytä on katettu joka viikonpäivä vuoden ympäri koko aukioloaikana. Isänpäivän kartanon riistapöytä oli katettu Kartanon ravintolassa. Voi mitä herkkuja! Kartanon Riistapöytä Syksyistä sampea Kartanon silliä Iivarin savumuikkuja ja sinappikastiketta Ginillä graavattua lohta ja katajanmarjahyytelöä Leppäsavustettua lohta ja tryffelimajoneesia Haukichevice Sorsasalaattia Fasaania ja pihlajanmarjaa Savupeuraa ja mustaherukkahyytelöä Kieltä ja piparjuurta Maa-artisokkasalaattia Kolmen juureksen salaattia Pikkelöityjä kasviksia Vihersalaattia ja marjoja Vegetantin hyydyke Kartanon oman leipomon leivät Voi Kaurista ja peuraa tummassa riistakastikkeessa Taimenta ja tattimuhennosta Paahdetut terveiset juuresmaalta Perunoita ja voisulaa Tyrni-pannacotta Suklaakakkua ja marjamelbaa Käsintehtyjä karamelleja Kahvia ja teetä Mietin ruokailun aikana Tertin kellari a , jossa olen vieraillut viime kesänä. Sinne ei yleensä pääse kurkistamaan, mutta minulla oli tuuri.  Mitä kaikkea sieltä löytyy kään ! Sinne oli kyllä säilötty mahtavaa tuotekehittelyn tulosta. Oli yrttiöljyjä, vesipuolukkaa, mesiangervo- ja kuusenkerkkäsiirappia, konjakkikirsikkaa, humala -h yytelöä ja vaikka mitä muuta. Mahtaisiko jotain sieltä olla juuri nyt pöydällä? Joka visiitti Tertiss ä on aina uusi elämys, koska raaka-aineet ovat sesongin mukaisia ja ruokalistoilla ilmesty y ain uusia tai ainakin uusiksi kehiteltyjä annoksia. Suosittelen vierailua etenkin tunnelmallisen joulun alla. Se on ainutlaatuinen elämys ja tästä voit lukea yhdestä aiemmasta vierailusta joulun aikana.  Ja kun kerran olet Tertiss ä , juomaksi kannat ta a valita jotain Tertin omasta tuotannosta: hedelmämehuja (minun lempparini on mansikka), kurtturuusun terälehdistä tehty ä kuohuvaa tai Karu Arki - olutta. Viiniystäville Tertin viinilistalta löytyy huippuja ranskalaisia viinejä. Ja pysy kuulolla! Kohta kerron teille Tertin joulupuodista ja ihanista joululahjavinkeistä!

Avainsanat: yhteistyö peruna parhaaksi paras paahdettu olut neljä ruokailu resort ravintola ranskalainen raaka pöytä punkaharju sopimus sieni sesonki salaatti saimaa viini viikonloppu viha valita uusi tuotanto tee tarjonta syksy suomi suklaakakku mikkeli juhla featured yritys ympäri voisula voi vilja muutama mitä miettiä marja maa lukea lounas lohi leipomo käsintehty kuuluisa kotimainen koko kilometri kesä kellari kasviksia kartano kahvipöytä kahvila kahvi juoma joulu isänpäivä ihana humala hotelli finland elämys arki annos ainutlaatuinen aine


blogivirta.fi